Olen tehnyt raakakakkua tätä ennen kahdesti. Kerran tein avokadosuklaakakun, joka vaatii ehdottomasti oman päivityksensä. Arkistoja kaivellessani huomasin kuvanneeni tuon herkun neljä kuukautta sitten, joten jospa lähiaikoina saisin aikaiseksi julkaista ohjeenkin kuvineen päivieen. Ohje ei edes ole omani, vaan lähes suora kopio iltasanomien ruokasivuilta. Ensimmäinen raakakakkuni oli isänpäiväkakkuna palvellut sitruunainen "juustokakku". Juusto oli korvattu kokonaisuudessaan cashewpähkinöillä.ja ohje löytyy täältä.
Vadelmaista raakakakkua pääsin maistamaan ystäväni / Miehenalun kummitädin äidin luona. Kakkua oli jäänyt edellispäivän ristiäisistä, kun kummitädin veljenpoika sai nimensä. Ystäväni heitti minua myöhemmin ohjeella, joka löytyy täältä.
Mutta kun minä teen, niin kaikkea täytyy olla varuiksi enemmän. Tämä todettiin mm. tänään, kun tarjosin ystäväperheelle hedelmäsalaattia ja vaniljavaahtoa. Hedelmäsalaattia ei paljoa jäänyt, mutta tuota pirullista vaniljarahkahässäkkää (meillä niin harvinaisia maitotuotteita) on edelleen jääkaapissa. Marjaisaan kakkuun palatakseni, jaan teille oman versioni ohjeesta, siltä osin kuin sen muistan. Tuon yllä olevan mukaan kakkua voisi ehkä säilyttää jääkaapissa, mutta minun versiostani tuli pakostikin pakasteversio, koska marjoja oli sen verran paljon suhteessa kakkua koossa pitävään kookosöljyyn. Omalla vastuulla siis, olkaapa hyvä!
Kookosmamman marjaisa raakakakku
Pohja
reilu desi liotettuja manteleita
1,5 dl kuivattuja taateleita
pari rkl voita
Päällinen
4 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2 sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria
1 dl kookosöljyä sulatettuna
½ dl - vajaa desi hunajaa (oman maun mukaan)
4 dl pakastevadelmia
2 dl pakastemansikoita
Paahda pekaanipähkinöitä voissa sen verran, että ne saavat hieman väriä ja sen myötä myös makua. Varo polttamasta pähkinöitä, ellet halua palanutta sivumakua kakkupohjaan. |
Painele pohjamassa leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Parhaiten tämä onnistuu omin käsin. |
Sulata kookosöljy kattilassa miedolla lämmöllä. Kesähelteillä öljy lienee nestemäisessä muodossaan jo valmiiksi, sillä sen sulamispiste on noin 25 astetta. |
Kaada täyte pohjan päälle ja pistä pakkaseen pariksi tunniksi. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mitäpä mietit?