tiistai 27. toukokuuta 2014

Kesän pelastus: banaanijäätelö

Melkein jo luulin kesän tulleen, kun oli noita hellepäiviä ja ukkosöitä. Nyt kuitenkin palattiin takaisin realiteetteihin, eli sateeseen ja +6 lukemiin. Kesä on kuitenkin tulossa ja viikonloppuna saisi minun puolestani paistaa! Muutama postaus takaperin kehuskelin saavani hieman omaa aikaa ystäväni seurassa. Tarkoitus oli lähteä yökylään Tampereen kupeeseen, mutta se jäi sillä kertaa vain suunnitelmatasolle, koska vastaanottava osapuoli sairastui ikävästi juuri viikonlopuksi. No, lauantaina uusi yritys entistä suuremmalla innolla! Raporttia tulee varmasti jälkikäteen, jos kyseinen illanvietto saadaan tällä kertaa onnistumaan.

Satoi tai paistoi, aina on hyvä syy syödä jäätelöä. Varsinkin jos se on itse tehtyä ja huikean hyvää! Ja mikä vielä parempaa, jopa terveelliseksi luokiteltavaa. Onko tällainen yhtälö mahdollinen? Kyllä. Uusin villitykseni ja löydökseni on lisäaineeton ja maidoton banaanijäätelö. Valmista jäätelöä syntyy yksinkertaisimmillaan pelkästä banaanista. Törmäsin ohjeeseen loppuviikosta Facebookin keskusteluryhmässä ja tottahan toki sitä piti päästä kokeilemaan jo samana iltana! Tänään on vuorossa jo kokeiluerä nro 3, mutta puolustelen tätä innokkuuttani myös sillä, että saimme eilen äitini ja veljeni vierailulle. Ja vieraillehan pitää aina voida tarjota jotain hyvää. Ohjetta kehiin!


 
Banaanijäätelö

Sopiva määrä banaaneja (esim. 1 per naama, jäätelönälästä ja syöjästä riippuen)
Maun mukaan makua: sulatettua tummaa suklaata, kaakaota, marjoja, vaniljaa, sitruunaa, jne.


Elektroniikkaa tarvitaan pakastimen ja monitoimikoneen verran. Sauvasekoittimellakin kuulemma onnistuu, mutta itse en ole kokeillut.

1. Siivuta haluttu määrä banaaneja ja laita ne tarjottimelle tai lautaselle pakastusta varten. Erillään pakastettuna ne on helpompi latoa koneeseen ja saada sulamaan, kuin jos olisivat yhdessä klimpissä. Ota jäiset banaanit huoneenlämpöön hiukan ennen jäätelön tekoa, jotta ne ehtivät vähän sulaa. Tai pakasta niitä vain sen verran, etteivät ne ehdi aivan kivikoviksi.




2. Hienonna hieman sulaneet kohmeiset banaanit monitoimikoneen teräosalla. Jos banaani jää rakeiseksi, anna sulaa vielä hetki ja jatka sekoittamista.
3. Valmis jäätelö näyttää jotakuinkin tältä. Syö sellaisenaan tai lisää massaan esimerkiksi sulaa suklaata, mansikoita tai vaniljaa. Nam!

Ensimmäinen kokeiluerä: tummalla suklaalla ja "maustamattomana".

Eilen kokeilin mansikalla - huippuhyvää! Tänään vuorossa mustikkakokeilu ja huomenna voisi pitää välipäivän. Ehkä..? Tämä jäätelö sopii muuten myös tuommoiselle vajaa 10 kk ikäiselle naperolle - naturellina tai marjoilla maustettuna. Luulen tosin, että jos liikaa päästää tämän makuun, ei kohta enää muu ruoka maistukaan. Pitää varoa ettei äidille käy samaten.

2 kommenttia:

  1. Syön tässä lukiessa samalla laiskanmiehen versiota tästä. Pakastin siivuina, enkä jaksanut kaivaa konetta kaapista, niin laitoin vaan viipaleet kuppiin, vaahterasiirappia päälle ja imeskelen näin puolijäisinä :D Hyvältä maistuu näinkin, vaikka ei ole noin houkuttelevan näköistä eikä tietenkään tule tuo olennainen jäätelön rakenne.

    t. Anna

    VastaaPoista
  2. Pitäisi varmaan käydä blogissa useammin, jotta tulisi vastattua reaaliajassa kun joku joskus kommentoi!.:) Maistuu siis varmasti noinkin, mutta kyllä tuo rakenne kruunaa nautinnon. Tämä maistuu muuten näin syksymmälläkin. Pari viikkoa sitten tein banaanivadelmajäätelöä viikonloppuvieraille ja kaik män.

    VastaaPoista

Mitäpä mietit?