Miehen paleopizzapohja (1 pellillinen, yleensä teemme tämän tuplana)
1-1,5 dl mantelijauhoa
2 rkl psylliumia
4 munaa
3 rkl oliiviöljyä
1/4 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita munat ja öljy sekaisin toisessa astiassa ja lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Paakkujen välttämiseksi jauhoseos on hyvä siivilöidä joukkoon. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille nuolijaa tai käsiä apuna käyttäen. Kylmä vesi voi olla tarpeen, sillä taikina tarttuu helposti. Esipaista pohja 175 asteessa noin 7 minuuttia, ennen kuin levität päälle tomaattikastikkeen ja täytteet.
Jämistä puheen ollen päätin tehdä myös jälkiruokaa samalla periaatteella. Tuloksena syntyi todella herkullista joulusuklaata, jota voi varioida mielensä mukaan. Suurin piirtein näin se meni meillä:
noin 150 g suklaata (tummaa leivontasuklaata ja 70-80 % tummaa suklaata)
pari ruokalusikallista kookosöljyä
(ripaus sokeria ja kanelia)
kourallinen pähkinöitä murskattuna
kourallinen rusinoita (se mitä kaapista löytyi glögin jäljiltä)
kuusessa roikkuneet piparit murskattuna (ei liian pieniksi)
voita tai kookosöljyä
Sulata suklaa ja kookosöljy vesihauteessa ja lisää joukkoon hieman sokeria ja kanelia.
Paahda pähkinät, rusinat ja murskatut piparit pannulla pienessä määrässä voita/kookosöljyä. Kaada pähkinä-rusina-pipariseos pieneen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja kaada päälle sulanut suklaa. Sekoita seos tasaiseksi, jotta suklaa leviää joka puolelle. Laita jääkaappiin jähmettymään ja leikkaa jähmettynyt suklaa paloiksi. Tämän voisi tehdä myös jääpalamuoteissa, mutta näin se sujui helpommin! Pähkinät, rusinat ja piparit antavat suklaalle kivan vaihtelevan rakenteen. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mitäpä mietit?