Olen viime viikot tehnyt ahkerasti joululahjoja (neuloen ja ommellen) sekä leiponut piparit ja taatelikakut. Piparitaikinaan laitoin mausteita reilulla kädellä (noin 1 rkl kutakin) ja laajalla skaalalla: kaneli, neilikka, kardemumma, inkivääri ja pomeranssinkuori. Nam! Joulutorttutaikina odottaa jääkaapissa vielä leipojaansa ja puolukkajäädyke syöjiään.
Piparkakkutaikina onnistui hyvin myös gluteenittomista jauhoista. |
Osan piparkakuista ripustin kuuseen koristeiksi. |
Joulukuusi ja jouluvalot luovat tunnelmaa sisätiloissa, ulkovalot ulkona. Päivän hämärtyessä sytytämme muutaman kynttilän iltaa valaisemaan. Lunta emme täksi jouluksi saaneet, mutta ei anneta sen haitata tunnelmaa.
Edellisjoulun askarteluja. |
Ensimmäinen oma joulukuusi. |
Pikkutonttumme (4,5 kk) nukkuu päiväunia jaksaakseen toimia illan tähtenä. Joulupukki taitaa tänä vuonna jättää lahjat kuistille ja jatkaa matkaa esittäytymättä sen enempää. Ja taitaa pukin lahjat mennä enimmäkseen hänelle, vaikka ei joulusta tule vielä mitään muistamaan. Onneksi on monta kameraa ikuistamassa Miehenalun ensimmäistä joulua.
Loppuun vielä ohje puolukkajäädykkeeseen, joka ainakin ennen pakkaseen menoa maistui niiiiin hy-väl-tä! Oikein rauhaisaa ja tunnelmallista joulua!
Puolukkajäädyke (tällä kertaa ilman kookosta)
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 prk mascarpone-juustoa (250 g)
1 prk kermarahkaa (250 g)
3 dl makeuttamatonta puolukkasurvosta
Vatkaa kerma ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja rahka, sekoita. Lisää lopuksi puolukkasurvos ja maista tarvitseeko lisätä sokeria, vaniljasokeria tai puolukkaa (oman maun mukaan). Huuhtele kakkuvuoka kylmällä vedellä ja kaada seos siihen. Peitä kelmulla ja laita pakkaseen vähintään yön yli. Enjoy!
Tällä kertaa vuoka oli aivan sävy sävyyn herkun kanssa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mitäpä mietit?