torstai 20. maaliskuuta 2014

Pizza & Cake

Tämän aurinkoisen päivän kunniaksi päätin jakaa pizzaohjeen, jonka mukaan meillä kyseistä herkkua leivotaan. Ohjeen suurimpana taustavaikuttajana on tänään Mies, joka on pizzapohjamme muokannut omaan käyttöömme sopivaksi Sarah Fragoson innoittamana.


Miehen paleopizzapohja
(riittää yhteen pellilliseen pizzaa)


1 dl mantelijauhoa
4 munaa
2 rkl psylliumia
3 rkl oliiviöljyä
1/4 tl ruokasoodaa
(1 rkl pellavansiemeniä)
ripaus suolaa



* Sekoita pohjan ainekset keskenään ja levitä pellille. Taikinaa ei kannata jättää pitkäksi aikaa seisomaan ennen levitystä, koska se turpoaa ja muuttuu paksummaksi, jolloin levittäminen on jo huomattavasti haastavampaa.

* Esipaista 175 asteessa noin 7 minuuttia.

* Täytä haluamallasi tavalla ja lyö takaisin uuniin, kunnes pizza alkaa näyttää valmiilta.


Täytevinkkejä

Tomaattikastike: tomaattipyrettä, ketsuppia, pari valkosipulinkynttä murskattuna, suolaa, basilikaa, oreganoa. Sekoita keskenään ja levitä pohjalle.

Täytteitä: naudan jauhelihaa paistettuna, purkkitonnikalaa, herkkusieniä, ananasta, kinkkua, pekonia, salaattijuustoa, juustoraastetta.
Tästä pizzasta puuttuivat kinkku ja pekoni, ja mukana oli uutena kokeiluna salaattijuusto. Juustoraastetta emme ole aina lisänneet pizzan päälle, mutta pieni määrä tuo ihan kivan lisän ja täytteetkin pysyvät paremmin kasassa.

-----------------------------

Toisena ohjeena oli tarkoitus jakaa brownieohje, jonka mukaisesti Mies loihti meille herkkua naistenpäivän kunniaksi. Harvoin tapahtuu niin, että Mies leivontakeittiöstämme tilaa saa (tai ottaa), mutta erityispäivinä näin käy aina silloin tällöin. Ihanaa saada syödä välillä muidenkin luomuksia! Koska Mies on tällä hetkellä töissä, enkä tiedä mitä kaikkia muutoksia hän alkuperäiseen Danielle Walkerin (Against all grain) ohjeeseen teki, jaan tänään oman luottoreseptini ja jätän browniesit toiseen kertaan.

Kehittelin, kuukausi tai pari sitten, alla olevan kakkuohjeen toisen blogiohjeen pohjalta. Yhdistelmä kuulosti niin herkulliselta, että päätinpä kokeilla itsekin. Tätä ohjetta tuli toisteltua useammankin kerran, niin vieraille kotona kuin viemisiksi. Olkaapa siis hyvät!


Kookosmamman kookoksinen päärynäsuklaakakku

200 g voita
1 dl kookospalmusokeria / sokeria
3 munaa
2 dl kookoshiutaleita
1 dl kookosjauhoja
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl mantelijauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kookoskermaa
2 päärynää raastettuna
100 g tummaa suklaata rouhittuna/pilkottuna
(½ dl pilkottuna taateleita)


* Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Taikina taipuu myös muffinsseiksi, joten vaihtoehtoisesti ota pienempiä vuokia esille.

* Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.

* Lisää munat yksitellen.

* Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet (suklaata lukuunottamatta) sekaisin ja lisää ne taikinaan vuorotellen kookoskerman kanssa.

* Raasta päärynät ja rouhi suklaa. Lisää taikinaan.
Ensimmäisellä leivontakerralla kaapista löytyi myös taatelipussin jämät, jotka heitin joukkoon. Toimi hyvin, mutta toimii ilmankin.

* Kaada taikina vuokaan tai vuokiin ja paista 175 asteessa. Kakun paistuminen kestää noin 50 min, uunista riippuen, muffinssit 15-20 min.

Kuten muutkin kuivakakut, tämänkin maku ja koostumus paranee päivä päivältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäpä mietit?