Näin sitä suklaata tehtiin muutama päivä sitten:
Raakasuklaapakkaus sisälsi pullon agavesiirapppia, pussin gojimarjoja, purkin neitsytkookosöljyä, muotteja ja seoksen kaakaovoita, raakakaakaota, lucumaa, macaa ja kalaharin suolaa. Pakkauksen kääntöpuolella oli ohjeet, joiden mukaan toimia. Referoin ne nyt tähän omin lisäyksin ja tilannekuvin.
Sulata kookosöljy vesihauteessa. Pakkauksen mukaan pelkkä kuuma vesi kulhossa riittäisi, eli öljypurkki siihen sulamaan. Me saimme siten sulamisprosessin alkuun, mutta loppu öljy oli kaadettava kulhoon ja kulho liedellä olevan kattilan päälle vesihauteeseen. Kookosöljy on huoneenlämmössä yleensä kiinteää, mutta sulaa nopeasti lämmitettäessä. Sen sulamispiste on noin 25 astetta, eli esimerkiksi lieden lähellä säilytettäessä saattaa olla nestemäisenä jatkuvasti. Toki joissain talouksissa saattaa sisälämpötila olla tuon verran aina. Ei kuitenkaan meillä.
Agavesiirappi näkyy kuvassa tummana. |
Lisää joukkoon kuiva-ainekset ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Hienommat aineet sekoittuvat sellaisenaan, mutta joukossa oleva kaakaovoi vaatii liuetakseen hieman lämpöä. Seosta ei saa kuitenkaan kuumentaa liikaa, etteivät terveelliset ainesosat tuhoudu.
Pähkinät saa murskattua helposti morttelissa. |
Kaada suklaaseos muotteihin, ja lisää gojimarjat ja pähkinät. Makua tuomaan voi lisätä toki muutakin, kuten rusinoita, eri mausteita, kaakaonibsejä tai kookoshiutaleita. Tai syödä suklaan sellaisenaan, ilman lisukkeita. Muotit jääkaappiin jähmettymään ja sen jälkeen nautitaan! Meillä seos ei mahtunut muotteihin, vaan teimme lisäksi yksittäisen isomman suklaapalan erilliseen syvään lautaseen. Myös silikoniset jääpalamuotit toimivat suklaamuotteina hyvin.
Loppuun vielä esimerkkiohje ilman pakkausta tehtävään raakasuklaaseen. Tällä me olemme saaneet hyvää tulosta aikaan!
-1
dl kookosöljy
-1 dl raakakaakaojauhe
-juokseva hunaja
-siirappi
-stevia
-murskattuja pähkinöitä
-hienonnettuja
mintunlehtiä
-suolaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mitäpä mietit?